Innotech Student – Start Up Student – finanțare de până la 100.000 euro

Innotech Student este un program de finanțare din fonduri europene nerambursabile ce poate fi accesat de studenți, masteranzi și doctoranzi pentru a începe o a afacere nouă.

Status program: Selecție administratori de schemă de antreprenoriat

Program de finanțare Innotech Student se accesează prin intermediul unor Administratori de schemă de antreprenoriat.

Administratorii de schemă de antreprenoriat pot fi Universități, ONG-uri, Camere de comerț etc ce vor accesa de la ministerul Fondurilor Europene granturi de până la 2.000.000 euro ce vor fi împărțite în granturi de minimis de 40.000 – 100.000 euro ce pot fi accesate de studenți, masteranzi sau doctoranzi.

Administratorii de scheme de antreprenoriat vor fi din toate regiunile tării și vor avea propria grilă de punctaj, norme de accesare și implementare pentru program. O să publicăm aici lista cu toți administratorii de schemă de antreprenoriat și condițiile de participare după ce aceste informații sunt publicate.

 Vrei să te informăm când se publică normele de accesare pentru Innotech Student? 

Cine poate accesa finanțarea:

➤ Studenți cel puțin în anul 2 de studii;
➤ Masteranzi cel puțin în anul 2 de studii;
➤ Doctoranzi în orice an de studiu;
* Anul de studiu trebuie să fie dovedit în prima zi de curs de formare profesională în competențe antreprenoriale.

Regiunile în care se pot implementa proiectele:

Afacerile ce vor fi înființate prin programul Innotech Student vor trebui să își desfășoare activitatea în următoarele regiuni: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru.
Firmele din regiunea București-Ilfov nu pot primi finanțarea.

Valoarea finanțării nerambursabile pentru Innotech Student

Cuantumul maxim al ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită este stabilit proporțional cu numărul de locuri de muncă create, după cum urmează:
➤ până 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;
➤ 40.001 – 60.000 de euro – minim 3 locuri de muncă create;
➤ 60.001 – 80.000 de euro – minim 4 locuri de muncă create;
➤ 80.001 – 100.000 de euro – minim 5 locuri de muncă create.

Ajutorul de minimis se va acorda în două tranșe, după cum urmează:
➤ Tranșa 1: 75% din valoarea ajutorului de minimis.
➤ Tranșa 2: 25% din valoarea ajutorului de minimis după ce beneficiarul face dovada că a ocupat locurile de muncă asumate prin planul de afaceri.

Condiții pentru a accesa programul Innotech Student

În acest moment nu se cunosc exact normele de accesare pentru acest program de finanțare, normele de accesare vor fi publicate de fiecare a Administrator de schemă de antreprenoriat în parte, dar ca regulă generală vor fi:

➤ La proiect se va aplica ca persoană fizică, firma va fi înființă după ce câștigați proiectul;
➤ Se poate accesa finanțare pentru activități de producție, industrii creative sau servicii;
➤ Din finanțare se pot deconta o gama variată de echipamente și servicii inclusiv salarii și chirie pentru punctul de lucru.
Exemplu de cheltuieli eligibile: echipamente IT, echipamente de producție, echipamente de climatizate, mobilier, autoturism, site web, magazin online, licențe software, servicii contabilitate, chirie, utilități, salarii și taxele aferente etc.
➤ Locurile de muncă vor fi menținute ocupate pentru o perioadă de minim 12 luni consecutive astfel:
– minim 6 luni în perioada de implementare a proiectului – în această perioadă salariile pot fi decontate din finanțare;
– minim 6 luni în perioada de sustenabilitate a proiectului – în această perioadă salariile vor fi achitate din resursele financiare ale firmei.

Etapele obținerii finanțării prin programul Innotech Student

Etapa 1: Selectarea grupului țintă –  fiecare Administrator de schemă de antreprenoriat va selecta un grup țintă format din minim 300 persoane ce vor participa la cursurile organizate în cadrul programului de formare antreprenorială.

În această etapă trebuie să vă înscrieți în grupul țintă la un singur administrator de schemă de antreprenoriat.

Etapa 2: Derularea programului de formare antreprenorială – se vor organiza cursuri de formare profesională în competențe antreprenoriale ce vor avea o dură de minim 40 de ore.

Etapa 3: Depunerea și selectarea planurilor de afaceri – în această etapă se va deschide sesiunea de depunere a planurilor de afaceri și vor fi selectate planurile cu punctajul cel mai mare pentru a primi finanțarea.

Etapa 4: Organizarea și derularea de întreprinderi simulate – întreprinderea simulată este o metodă interactivă de învățare care vizează dezvoltarea spiritului antreprenorial al persoanelor al căror plan de afaceri a fost selectat pentru finanțare.

Etapa 5: Efectuarea de stagii de practică – Persoanele ale căror planuri de afaceri au fost selectate în vederea acordării ajutorului de minimis vor efectua un stagiu de practică organizat în cadrul unei întreprinderi a cărei activitate economică face parte din aceeași grupă CAEN cu cea aferentă planului de afaceri selectat. Stagiul va avea o durată minimă de 40 de ore.

Etapa 6: Înființare firmă (SRL) – se vor înființa firmele ce vor primi finanțarea conform planului de afaceri depus.

Etapa 7: Semnarea acordului de finanțare – după semnarea acordului de finanțare poate începe implementarea planului de afaceri

Durata maximă pentru activitățile de la etapa 1 până la etapa 7 este de 12 luni.

Etapa 8: Implementarea planului de afaceri și decontarea cheltuielilor eligibile – această etapă poate dura maxim 12 luni după semnarea acordului de finanțare. În acestă etapă trebuie achiziționate toate echipamentele, serviciile din planul de afaceri inclusiv crearea locurilor de muncă asumate.

Etapa 9: Perioada de sustenabilitate a proiectului – această etapă va avea minim 6 luni. În această etapă aveți obligația să mențineți firma activă și să mențineți locurile de muncă nou create.

Consultanță pentru programul Innotech Student

În momentul în care se publică condițiile de participare pentru programul Innotech Student vă trimitem pe e-mail evaluarea Gratuită pentru ideea dumneavoastră de afacere.

  Nume*:
  E-mail*:
  Telefon:
  Cunoașteți codul CAEN pe care doriți să accesați finanțarea?
  Informații despre ideea de afacere:

  Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale în conformitate cu Politica de Confidențialitate a site-ului*

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

  5 COMENTARII

   • În acest moment nu se cunoaște data de lansare a concursurilor de planuri de afaceri, pe această pagină o să publicăm toate informațiile actualizate.

  LĂSAȚI UN COMENTARIU

  Vă rugăm să introduceți comentariul!
  Vă rugăm să introduceți numele dumneavoastră!